Website

Contactgegevens

Laurierstraat 109

1016 PL Amsterdam

Contact email


IBAN nummer

NL64INGB0006115882

BTW nr. 853161847B01

KVK nr 58741186

Facebook Live Silent Sitting & Sharing met Sijbrand (75 min) NL

woensdag 15 jul, 08:00 UUR
Inschrijven
Facebook Live Silent...
woensdag 15 jul, 08:00 UUR
Inschrijven
Sijbrand Maal
gegeven doorSijbrand Maal
woensdag 15 jul, 08:00UUR
Inschrijven

Als de gedachtes, emoties en sensaties van het fysieke lichaam hun energetische dans hebben gedanst in het licht van jouw bewustzijn en jij bent in staat ze niet meer te voeden door het loskoppelen van je aandacht, dan ontstaat er iets magisch. Er ontstaat ruimte om je bewust te worden van een compleet andere staat van Zijn die er blijkbaar altijd al was. Een staat die zich laat kenmerken door een diepe rust, ruimte, stilte en tevredenheid. In de spiritualiteit wordt dit Presence (aanwezigheid), het Nu, genoemd.

Het is de presence die toegang geeft tot de Jnana, verlichte (zelf)kennis. We zullen tijdens dit samenzijn een context creëren waarin de presence en alles wat zich daaruit ontvouwd direct door jou ervaren kan worden. De docent zal eerst kort ingaan op het principe van Silent Sitting en vervolgens zullen we samen minimaal 45 minuten stil zijn. Na de 45 minuten stilte zal het samenzijn overgaan in een Satsang en is er voldoende tijd beschikbaar voor eventuele vragen of wat er dan ook ontstaat in het moment.

Besef dat het bovenstaande veel makkelijker gezegd is dan gedaan. De stilte ervaren is gezien het 'geschreeuw' van de body / mind al uitdagend genoeg en vergt in beginsel discipline en vastberadenheid. Verder hoor je in de stilte ook zaken die je liever wilt blijven negeren dus dit kan confronterend zijn. Het licht kan zich echter alleen via de duisternis verspreiden dus de 'stront' zal vroeg of laat omhoog komen. Een leraar zei ooit: There is no easy way to do this. Daarom kan je dit zien als de meest uitdagende 'vorm' van meditatie totdat het op een gegeven moment heel natuurlijk is om deze staat te Zijn.

Wees welkom in liefde en waarheid.

Offline